Feta in foietaj cu miere si susan

Indiferent daca ati incercat vreodata combinatia dulce sarat sau nu, reteta de fata va va convinge ca e o idee excelenta

Despre reteta

E destul de complicat sa descriu exact cantitati sau metoda la branza feta prajita in foietaj. De aceea sunt necesare niste extra explicatii pentru ca apoi Dvs. sa va puteti face singuri reteta in functie de ingredientele pe care le aveti la dispozitie. Aveti nevoie de foi ‘phylo’ fine de placinta, acelea pentru baclava. Le gasiti la aluaturi congelate la supermarketuri. Inainte de a le gati le scoateti din congelator si le lasati la frigider 2-4 ore.

Alegeti o feta de calitate si nu uitati ca e sarata bine, nu e nevoie sa faceti mai mult de 2-4 triunghiuri pentru o masa de 4 persoane.

Ingrediente

 • branza feta felii
 • ulei de prajit
 • foi ‘phyllo’ fine de placinta
 • miere, susan negru (optional)
 1. Taiati feliile de feta in triunghiuri dreptunghice
 2. Feliile de foietaj le taiati in siruri, de exemplu o foaie dupa marimea standard a lor in pachet, o taiati in 3 fasii, in lat!
 3. Luati cate un triunghi de feta si il rolati in fasia de foietaj impachetandu-l in foietaj, cand in dreapta cand in stanga, in asa fel incat toate partile sa fie bine acoperite.
 4. Lipiti pachetelele aplicand apa intre partile de foietaj.
 5. Pastrati pachetelele create in folie transparenta la frigider pentru 2 ore sau peste noapte.
 6. Cand le gatiti puneti ulei de floarea soarelui la incalzit si prajiti foietajul pe toate partile pana e bine rumenit.
 7. Serviti cald cu miere si susan.
Distribuie