Q&A

la comentariile de pe social media

postul la greci

In Grecia mancam fructe de mare in post

Din cauza controverselor din trecut de pe social media, nu mai mentionez in postari ‘de post’. Acesta e un blog culinar si nu unul religios. Ortodoxia nu e singura religie a celor care ma urmaresc.

Da, in Grecia mancam caracatita, creveti, calamar, scoici si sepie in post.

Da, si ei sunt ortodocsi.

Orice alta nelamurire aveti, incercati la reprezentanti ai bisericii.

reteta originala

Nu am asa ceva

Sursele pentru retele mele sunt: carti de bucate ale grecilor, soacra, bloguri ale grecilor, vecina, prietena si fiecare tanti gospodina pe care o intalnesc si are pasiune pentru gatit.

Nu am insa reteta originala pentru nimic. Cate persoane intrebi, atatea variante de retete gasesti si eu nu sunt bucatar. Gatitul e un hobby si nu am pretentia ca pot oferi sfaturi culinare la un nivel altul decat acesta.

Insa nu imi cereti sa sterg reteta pentru ca nu e corecta, cum am mai patit, asta nu se va intampla. 🙂

chiftele si nu numai

da, cel mai probabil merg si la cuptor

Primesc mereu intrebarea daca se poate face si la cuptor mancarea prajita. In cele mai multe cazuri, da. Insa trebuie sa testati si numai asa veti vedea daca va place rezultatul.

deserturi

se poate si fara zahar sau sirop?

Nu prea. Nu mai e aceeasi reteta, si uneori (la blaturi) nu iese. Ceea ce se poate insa e sa inlocuiti zaharul cu stevia (granule). Organismul nu o recunoaste si o elimina – 0 calorii si sigur e ok si pentru diabetici.

Sau.. faceti ca mine, nu mancati deloc zahar sau deserturi. 🙂

carui tara apartine reteta

nu e greceasca, e romaneasca;

nu e greceasca, e turceasca;

Problema pe care o aduceti in discutie e una istorica, geografica – nu culinara deci nu va pot lamuri, insa putina istorie poate.

In plus blogul meu are retete grecesti si din Grecia. Si in Romania mancam savarine, si desigur nu sunt romanesti. Asa si aici gasesti brownies la toate cafenelele, chiar daca nu sunt grecesti. Si nu ma deranjeaza deloc. 🙂

Distribuie