Costite de miel cu carofi in stil grecesc

In zona noastra e destul de simplu de procurat carne de miel de casa. E gustoasa si e dintre cele mai curate pe care le mai gasim in conditiile actuale..

Ingrediente

  • 10-14 costite de miel cu grasime
  • 4-6 cartofi mari pentru cuptor
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 ceasca ulei de masline
  • sare, piper, oregano
  • 3 catei de usturoi
  • rozmarin proaspat
  • tzatziki pentru servit

Tzatziki

In 200g iaurt grecesc amestecati 1 lingura morcov razuit, 1 lingura castravete razuit, putin otet, 1 lingura ulei de masline, sare si jumatate de usturoi razuit.

Pastrati la frigider si serviti la nu mai mult de 2 zile dupa ce l-ati facut.

Pasi

 1

Spalati bine cartofii si taiati in 2 in lung si apoi fiecare bucata in 3. Asa e obisnuit sa fie taiati aici pentru aceasta reteta.

2

Stoarceti bine costitele de miel, ungeti cu sare grunjuoasa, piper si oregano si coaceti pe griliera pentru 3 minute pe ambele parti.

4

Intr-o tava mare puneti cartofii sarati, costitele. Creati un amestec din uleiul de masline, zeama de lamaie, usturoiul macinat, sare, rozmarin si oregano si amestecati bine totul in tava

5

Coaceti la foc ridicat pe optiunea grill si la fiecare aprox. 25 minute, scoateti tava si intoarceti cartofii si costitele.

5

Dureaza intre 80-100 minute pana sunt gata. Serviti mancarea calda cu ulei ramas de la gatit presarat pe costite si cu tzatziki.

La fel cum gatim carnea de miel cu cartofi la cuptor, gatim si carnea de ied in Grecia.

Singura diferenta este ca nu are multa grasime deci are nevoie de mai mult ulei pentru a fi ‘nostimo’ adica gustos.

Pentru carne de ied / capra la cuptor, urmati pasii de mai sus si reduceti timpul de gatire la 70′-90′

Varză murată aurie

Varză murată aurie

Varză murată aurieO rețetă familiară tuturor la noi în țară, pregătită cu unele mici modificări, consituie o delicioasă adiție plină de probiotice și ajutătoare sănătății intestinuluiIngrediente o varză tare pentru tăiat jumătate de ceapă albă 2 morcovi medii 6 căței...

Cârnați de pui

Cârnați de pui

Cârnați de carne de puiRețetă care poate fi pregătită în avans cu carne proaspătă, fie în formă de cârnați fie de chiftele aplatizate, apoi înghețată si pusă pe grătar când e nevoiePorții 4Ingrediente 500g carne de pui de curte tocată 1 ceapă roșie 1 cățel de usturoi...

Hremzle de curcan și dovleac placintar

Hremzle de curcan și dovleac placintar

Cu dovleac plăcintar și carne de curcan - plăcințele la cuptorO mâncare care le are pe toate în una. Desigur puteți găti ingredientele sub forma de tocăniță. În loc de curcan merge și pui, dovleacul poate fi înlocuit cu cartof dulce.Ingrediente 600g-800g dovleac ras...

Distribuie